۲۰۲۳ در کل سال خوبی برای گوشیهای هوشمند بود و شرکتهای مختلفی چندین گوشی جذاب و خیلی خوب راهی بازار کردند. با توجه به اینکه تا چند هفتهی دیگر وارد سال ۲۰۲۴ میشویم، در این مطلب قصد داریم مهمترین انتظارات خود را از گوشیهای اندرویدی ۲۰۲۴ مطرح کنیم که امیدواریم حداقل چند مورد از این انتظارات مطرح شده به واقعیت تبدیل شوند.
۵,۳۹۹,۰۰۰
تومان
توجه بیشتر به عملکرد پایدار
جدیدترین چیپستهای پرچمدار کوالکام و مدیاتک یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و دایمنسیتی ۹۳۰۰ قرار است در سال ۲۰۲۴ در چندین گوشی پرچمدار و ردهبالای اندرویدی مورد استفاده قرار بگیرند. هر دو چیپست حداقل بر روی کاغذ، عملکرد بسیار بهتری نسبت به نسل قبلی خود ارائه میدهند. اما در این میان امیدواریم گوشیهای اندرویدی ۲۰۲۴ به عملکرد پایدار هم بیشتر توجه نشان دهند.
به طور مشخص باید بگوییم که بعد از تست استرس GPU که عملکرد پردازنده گرافیکی تحت فشار زیاد مورد بررسی قرار میگیرد، حتی بهترین تراشهها هم با افت عملکرد قابل توجهی روبرو میشوند. چنین تستهایی نشان میدهند که کارهایی مانند گیمینگهای طولانی همچنان چالشهای مهمی برای عملکرد پایدار گوشی محسوب میشوند. در این میان با گوشیهایی مانند شیائومی ۱۳ پرو روبرو هستیم که به جای تمرکز بر روی ارائهی بیشترین سرعت، روی بهبود عملکرد پایدار تمرکز کرده است.
بنابراین امیدواریم در سال ۲۰۲۴ گوشیهای اندرویدی بیشتری به این سمت حرکت کنند و بیش از پیش عملکرد پایدار بهتری را ارائه کنند. زیرا در نهایت حتی اگر حداکثر سرعت تراشه بسیار فوقالعاده باشد، مهم این است که تراشه موردنظر بتواند برای مدت طولانی چنین سرعت بالایی را ارائه دهد.
طبیعیتر شدن عکسها
در چند سال گذشته، گوشیهای هوشمند زیادی به سمت ثبت عکسهای مبتنی بر رنگهای اغراق شده و بیش از حد شارپ حرکت کردهاند. با این حال، روزبهروز به شمار شرکتهایی که گزینهای را برای طبیعیتر کردن عکسها افزودهاند، اضافه میشود. به عنوان مثال میتوانیم به شرکتهایی مانند وانپلاس، اوپو و شیائومی اشاره کنیم.
بنابراین امیدواریم در سال ۲۰۲۴ شرکتهای بیشتری این قابلیت را عملی کنند. با این مشخصه، کاربرانی که دوست دارند عکسهای طبیعیتری ثبت کنند میتوانند به راحتی از گزینه موردنظر بهره ببرند. از سوی دیگر بهتر است شرکتهای سازندهی گوشیها، از شارپ و شفاف کردن بیش از حد عکسها دست بردارند. در این زمینه گوگل و سونی دو شرکتی هستند که این رویکرد را در پیش گرفتهاند و امیدواریم باقی شرکتها هم در مسیر همین دو شرکت قرار بگیرند.
شارژ کامل گوشی در کمتر از یک ساعت
یکی از مهمترین مزیتهای گوشیهای چینی، سرعت شارژ بالای آنها است. این در حالی است که شرکتهایی مانند سامسونگ و گوگل برای گوشیهای خود معمولا از سرعت شارژ بالایی استفاده نمیکنند. بنابراین امیدواریم در سال ۲۰۲۴ گوشیهای اندرویدی سرعت شارژ بیشتری داشته باشند. طبیعتا انتظار نداریم تمام این گوشیها در عرض ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طور کامل شارژ شوند. اما در هر صورت اینکه پیکسل ۸ برای شارژ شدن به ۸۰ دقیقه زمان نیاز دارد، اصلا ویژگی مثبتی نیست.
زمانی که چنین خواستهای مطرح میشود، بدون شک برخی کاربران این موضوع را مطرح میکنند که افزایش سرعت شارژ میتواند فرایند تخریب باتری گوشی را سریعتر کند. با این حال واقعیت این است که طی چند سال گذشته، شرکتها در این زمینه پیشرفتهای قابل توجهی داشتهاند تا میزان تخریب باتری مربوط به این موضوع بسیار کمتر شود. از سوی دیگر شرکتها به راحتی میتوانند سرعت شارژ گوشی را به طور پیشفرض پایین نگه دارند و در این میان کاربرانی که دوست دارند از سرعت شارژ بیشتری استفاده کنند، با فعال کردن یک گزینه قادر به انجام این کار باشند.
حداقل حافظه ۲۵۶ گیگابایتی برای پرچمدارها
در چند سال اخیر چندین گوشی ردهبالا با حداقل حافظه ۲۵۶ گیگابایتی راهی بازار شده است. اما در این میان واقعیت این است همچنان گوشیهای پرچمدار زیادی مانند سری پیکسل ۸، سری آیفون ۱۵ و حتی S23 سامسونگ با حداقل حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی عرضه شدهاند.
بدون شک در سال ۲۰۲۳ ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت برای گوشی پرچمدار اصلا ظرفیت مناسبی نیست. با توجه به افزایش حجم عکسها و ویدیوهای باکیفیت، دانلودهای مختلفی که کاربران انجام میدهند و البته بازیهای چند گیگابایتی، بخش قابل توجهی از ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت خیلی زود پر میشود. به همین خاطر در سال ۲۰۲۴ گوشیهای پرچمدار باید با حداقل حافظه ۱۲۸ گیگابایت راهی بازار شوند. اگر هم نمیخواهند این کار را انجام دهند، حداقل میتوانند بار دیگر به بهرهگیری از کارت حافظه روی بیاورند.
افزایش انعطافپذیری دوربینهای تلهفوتو
دوربینهای تلهفوتو و پریسکوپی بسیار جذاب هستند اما از سوی دیگر مشکلاتی هم دارند. مهمترین مشکل بسیاری از این دوربینها این است که در محیطهای کمنور عملکرد خیلی خوبی ندارند. البته در این زمینه میتوانیم به پیکسل ۸ پرو اشاره کنیم که موفق شده کیفیت دوربینهای زوم خود را در محیطهای کمنور بهتر کند.
بنابراین شرکتهای سازندهی گوشیهای اندرویدی در سال ۲۰۲۴ باید تلاش کنند برای دوربینهای تلهفوتو و پریسکوپی از سنسور بزرگتر یا دیافراگم بازتر استفاده کنند. البته عملی کردن چنین مشخصههایی با چالشهای زیادی همراه است اما در هر صورت منجر به بهبود قابل توجه کیفیت عکس در محیطهای کمنور میشود.
خوشبختانه همین حالا هم برخی شرکتها در حال حرکت به همین سمت هستند. به عنوان مثال وانپلاس ۱۲ و ریلمی GT5 پرو برای دوربین تلهفوتو خود از دیافراگم بازتر یا سنسور بزرگتر استفاده کردهاند. اما در هر صورت امیدواریم شمار زیادی از گوشیهای پرچمدار به همین سمت حرکت کنند.
نمایشگرهای تاشو که حس استفاده از شیشه را انتقال بدهند
به لطف گوشیهای تاشویی مانند وانپلاس اوپن، به نظر میرسد مشکل چینخوردگی نمایشگر در مراحل انتهایی خود قرار دارد و به زودی نمایشگرهای تاشو بدون هرگونه چینخوردگی راهی بازار خواهند شد. با این حال گوشیهای تاشو برای بهتر شدن همچنان کارهای زیادی میتوانند انجام دهند.
یکی از مشکلات این نوع نمایشگرها این است که حس لمس کردن پلاستیک را منتقل میکنند. این در حالی است که گوشیهای معمولی به لطف استفاده از شیشه، در این زمینه بسیار بهتر هستند و لمس کردن آنها لذتبخشتر است. بدون شک استفاده از نمایشگر تاشو شیشهای در سال ۲۰۲۴ ممکن نمیشود اما اگر شرکتها بتوانند برای این نمایشگرها حس استفاده از شیشه را شبیهسازی کنند، تجربه کاربری بسیار بهتر خواهد شد.
استفادهی بهتر از مگاپیکسلهای سنسور دوربین
گوشیهای هوشمند باید بهتر بتوانند از دوربینهای ۵۰، ۱۰۸ و ۲۰۰ مگاپیکسلی خود استفاده کنند و صرفا این مگاپیکسلها برای ثبت عکس با رزولوشن کامل مورد استفاده قرار نگیرد. در این زمینه میتوانیم به گوگل و اپل اشاره کنیم که از رزولوشن بالای سنسور برای ارائهی بهتر زوم دیجیتال استفاده میکنند. البته بسیاری از شرکتها به بهرهگیری از این قابلیت روی آوردهاند ولی در کل نمیتوانیم عملکرد بهتر گوگل و اپل را در این زمینه کتمان کنیم.
همچنین گلکسی S23 اولترا میتواند با استفاده از دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی عکسهای ۵۰ مگایکسلی را در کنار حالت پیشفرض ۱۲ مگاپیکسلی ارائه دهد. روی هم رفته برای بهرهگیری بهتر از تمام مگاپیکسلهای سنسور دوربین راهکارهای مختلفی وجود دارد و امیدواریم در سال ۲۰۲۴ راهکارهای خلاقانهای برای این موضوع عملی شود.
۵,۳۹۹,۰۰۰
تومان
منبع: Android Authority