شرکت شیائومی به تولید بهترین گوشیهای اقتصادی معروف است اما در کلاس میان-رده نیز گوشیهای خیلی خوبی وارد بازار میکند که ارزش خرید بالایی دارند. یکی از زیربرندهای شیائومی به نام ردمی (Redmi) که از محبوبترین برندهای موبایل در ایران است، در نوامبر ۲۰۲۲ گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را وارد بازار کرد که امکان دسترسی به مشخصاتی در سطح گوشیهای پرچمدار مثل دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی، نمایشگر OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و شارژ سریع بینظیر ۱۲۰ واتی را با قیمت بسیار پایینی فراهم میآورد. در این مقاله با بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس در خدمت شما مخاطبان گرامی مجله فناوری فرنا هستیم. با ما همراه باشید.
بررسی سریع شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس
بازار گوشيهای میان-رده پر از گوشیهای مختلف از برندهای گوناگون در قیمتهای بسیار متنوع است اما در سالهای اخیر، هیچ نوآوری خاصی در این بازار دیده نمیشود. در نگاه اول به نظر میرسد که برندهایی مثل ردمی با ایجاد کردن بازار جدیدی شامل گوشیهای دارای مشخصات بالا و قیمت پایین ولی بدون انجام هیچ کار خلاقانه و جدیدی، بخشی از مشکل باشند.
با این حال، ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از آن گوشیهای میان-ردهای است که به راستی شایسته پسوند Pro محسوب میشود و شما را به شگفت وا میدارد که چگونه میتواند مشخصاتی حتی فراتر از بعضی گوشيهای پرچمدار را با چنین قیمت پایینی به دست آورد.
شرکت شیائومی چهار مدل از خانواده ردمی نوت ۱۲ را وارد بازارهای بینالمللی کرده است که سه تای آنها دارای قابلیت اتصال به اینترنت همراه نسل پنجم هستند، دو تای آنها به دلیل مشخصات پیشرفته پسوند Pro گرفتهاند و بهترین آنها ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس است.
اگرچه خانواده ردمی نوت ۱۱ که چیزی به غیر از مشخصات ضعیفتر در مقایسه با خانواده ردمی نوت ۱۰ و عملکرد ضعیف نداشت اما خانواده ردمی نوت ۱۲ اصلا اینگونه نیست و میتوان گوشیهای عضو این خانواده را از بهترین میان-ردههایی دانست که در سال ۲۰۲۲ وارد بازار شدهاند و در این مقاله به بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس که با داشتن دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی، شارژ سریع ۱۲۰ واتی و قابلیتهای دالبی ویژن، گل سرسبد گوشيهای خانواده ردمی نوت ۱۲ است، میپردازیم.
این گوشی مجهز به نمایشگری ۶.۶۷ اینچی از نوع OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و قابلیت دالبی ویژن است و یک جفت اسپیکر دالبی اتمز نیز تکمیل کننده آن هستند تا یکی از بهترین تجربههای تماشای محتواهای صوتی-تصویری در گوشيهای میان-رده را برای شما فراهم آورند.
ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی مثل گوشی سامسونگ گلکسی A34 مجهز به تراشه قدرتمند مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ است که اگرچه نمیتوان آن را به خوبی تراشههای اسنپدراگون یا اگزینوس دانست اما بهبودی جزئی در مقایسه با مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰ به کار رفته در نسل قبلی یعنی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس محسوب میشود. همچنین، حداقل حافظه رم نیز از ۶ گیگابایت به ۸ گیگابایت ارتقاء داده شده است.
یکی دیگر از بهبودهای مهم این گوشی در مقایسه با نسل قبلی، ارتقاء باتری از ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت به ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت است و اکنون ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس با قابلیت هایپرشارژ خارقالعاده ۱۲۰ واتی میتواند این باتری را با سرعتی باور نکردنی شارژ کند. قابلیت هایپر شارژ پیش از این کارایی بالای خودش را در نوت ۱۱ پرو پلاس و بعضی دیگر از گوشيهای شیائومی نشان داده است.
یکی از مهمترین بهبودهای شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در مقایسه با نسل قبلیاش مربوط به سیستم دوربین میشود. این گوشی مجهز به دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی با حسگر ساخت سامسونگ است و میتواند عکسها و ویدئوهایی خلق کند که در کلاس میان-رده نظیر ندارند. دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی نیز این دوربین را در پشت گوشی همراهی میکنند و در سطح جلویی گوشی نیز دوربین ۱۶ مگاپیکسلی دیده میشود که تفاوتی با مدلهای پیشین ندارند.
شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس دارای امتیاز مقاومت محیطی IP53 و طراحی ساندویچ شیشه است. لبههای خمیده و رنگهای جذاب از نقاط قوت طراحی این گوشی موبایل شیائومی محسوب میشوند. همچنین، یکی از بهترین نسخههای رابط کاربری MIUI با قابلیتهای فراوانی که دارد، به ارزش خرید این گوشی اضافه کرده است.
پیش از آنباکس کردن و شروع بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس بد نیست که نگاهی به مشخصات این میان-رده شیائومی داشته باشیم. همچنان با مجله تکنولوژی فرنا همراه باشید.
مشخصات گوشی شیائومی Redmi Note 12 Pro Plus
مشخصات گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس به شرح زیر هستند:
تاریخ ورود به بازار | ۱ نوامبر ۲۰۲۲ |
بدنه |
|
نمایشگر |
|
سیستم عامل و رابط کاربری |
|
تراشه |
|
حافظه و رم |
|
سیستم دوربین پشتی |
|
سیستم دوربین پشتی |
|
سیستم صوتی |
|
قابلیتهای ارتباطی |
|
حسگرها | حسگر اثر انگشت (جانبی)، شتابسنج، حسگر مجاورتی، ژیروسکوپ و قطبنما |
باتری و شارژ |
|
رنگها | سفید قطبی، آبی یخی، مشکی ابسیدین |
آنباکس کردن ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس
شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس درون جعبهای سفید از جنس مقوای ضخیم به شما تحویل داده میشود. درون این جعبه، به غیر از خود گوشی، یک شارژر ۱۲۰ واتی GaN، یک کابل USB-A به USB-C و یک قاب سیلیکونی شفاف نیز وجود دارد.
همچنین، یک لایه محافظتی نازک نیز روی نمایشگر قرار دارد تا از آن در مقابل خش خوردن محافظت کند. البته این لایه پلاستیکی، کثیفیها و اثر انگشت را به راحتی جذب میکند و بهتر است که بلافاصله پس از خروج گوشی از جعبه، آن را جدا کنید.
بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر طراحی و ساخت
تمامی گوشیهای خانواده نوت ۱۲ مجهز به نمایشگرهای ۶.۶۷ اینچی هستند و برجستگیهای دوربین آنها نیز کاملا یکسان است. بنابراین، تمامی چهار گوشی این خانواده، ظاهری مشابه دارند و تقریبا امکان تمیز دادن آنها از همدیگر، فقط از روی شکل ظاهری، وجود ندارد.
یکی از جذابترین ویژگیهای طراحی گوشیهای نوت ۱۲، شباهت برجستگی دوربین آنها به برجستگی دوربین در گوشيّهای پرچمدار خانواده شیائومی ۱۲ است که نه تنها ظاهری جذاب و پرچمدار به آنها میدهد بلکه بهبود مهمی در طراحی در مقایسه با خانواده ردمی نوت ۱۲ محسوب میشود که برجستگی دوربین آنها اصلا جالب نبود.
عضو ارشد این خانواده، یعنی پرو پلاس، در مقایسه با ردمی نوت ۱۲ پرو، تفاوتی کلیدی در طراحی دارد؛ سطح شیشهای پشتی گوشی پرو پلاس، برخلاف گوشی پرو، دارای انحنای خفیفی به سمت لبههای گوشی و دارای سطحی مات است. در مقابل، گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو، سطح پشتی کاملا صاف و براق دارد.
شیائومی Redmi Note 12 Pro Plus یکی از دو گوشی دارای طراحی ساندویچ شیشه در خانواده نوت ۱۲ محسوب میشود که در سطح جلویی آن گوریلا گلس ۵ به کار رفته و سطح پشتی آن با شیشهای مات و اندکی خمیده پوشیده شده است. این گوشی قابی از جنس پلاستیک مات دارد و در سه رنگ سفید قطبی، آبی یخی و مشکی ابسیدین در بازار موبایل یافت میشود.
ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، مثل دیگر اعضای خانواده، امتیاز مقاومت محیطی IP 53 دارد و بنابراین، در مقابل گرد و غبار و پاشش آب مقاوم است. این گوشی مثل سری A سامسونگ ضد آب نیست اما جک ۳.۵ میلی متری را حفظ کرده است.
در سطح جلویی گوشی نمایشگر ۶.۶۷ اینچی از نوع Flow AMOLED با رزولوشن 1080p و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز قرار دارد که از دالبی ویژن نیز پشتیبانی میکند. حاشیههای دور نمایشگر به اندازه کافی نازک هستند و در قسمت بالایی نمایشگر و در نزدیکی لبه بالایی میتوانید بریدگی دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی را ببینید. درست در بالای لبه فوقانی صفحه نمایش، خروجی قطعه گوشی (earpiece) قرار دارد که تقریبا نامرئی است. مثل بسیاری دیگر از گوشيهای ردمی، این اسپیکر، خروجی دیگری درون قاب دارد.
همانطور که پیش از این گفتیم، سطح پشتی شیشهای و زیبای گوشی، کمی در لبهها خمیده است. در گوشه بالا و سمت چپ، برجستگی فلزی دوربین به صورت مستطیلی عمودی با گوشههای منحنی قرار گرفته است که درون آن سه لنز دوربین و فلش LED دیده میشود. در بالا، لنز دوربین اصلی را میبینید که عبارت 200 MP در سمت راست آن نوشته شده است (اینطور به نظر میرسد که سازنده، تأکید خیلی زیادی روی رزولوشن بالای حسگر به کار رفته در دوربین اصلی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس دارد). در زیر این لنز نیز میتوانید لنز دوربین اولتراواید را ببینید. هر دو لنز، با حلقههایی فلزی محافظت میشوند. در سمت راست لنزهای دوربینهای اصلی و اولتراواید، لنز دوربین ماکرو دیده میشود که کوچکتر از دوتای دیگر است و حلقه فلزی را ندارد. فلش LED نیز در زیر لنز دوربین ماکرو قرار دارد.
با اینکه ارتفاع جزیره دوربین پشتی خیلی زیاد نیست اما حلقههای فلزی محافظتکننده دوربینهای اصلی و اولتراواید سبب میشوند تا در هنگام استفاده از ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس روی سطح صاف، گوشی خیلی لق بخورد اما در هر صورت میتوان این جزیره دوربین را بسیار زیبا و با کلاس دانست که شباهت زیادی به برجستگی دوربین گوشيهای پرچمدار شیائومی ۱۲ دارد.
حالا نوبت به بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر طراحی لبهها میرسد. در لبه سمت چپ گوشی هیچ چیزی وجود ندارد. در لبه سمت راست میتوانید دکمههای کم و زیاد کردن صدای گوشی و پاور را ببینید. حسگر اثر انگشت، مطابق معمول، روی دکمه پاور قرار دارد و سریع و دقیق کار میکند. همچنین، میتوانید آن را طوری تنظیم کنید که برای باز کردن گوشی، نیاز به فشار دادن دکمه پاور وجود داشته باشد و تنها با لمس انگشت شما، قفل گوشی را باز نکند.
در لبه بالایی گوشی میتوانید جک ۳.۵ میلی متری را پیدا کنید. همچنین، خروجی دوم اسپیکر بالایی در این قسمت به صورت چهار حفره کنار هم دیده میشود. حفرههای فرستنده IR و میکروفون دوم نیز در لبه بالایی جای گرفتهاند.
در لبه پایینی، محل قرارگیری خشاب سیمکارت، ورودی میکروفون اصلی، پورت USB-C و خروجی اسپیکر دوم به صورت شش حفره در کنار همدیگر دیده میشود.
این گوشی دارای ابعاد ۱۶۲.۹ در ۷۶ در ۸.۹ میلی متر است و ۲۰۸ گرم وزن دارد که وزن بالایی برای یک میان-رده محسوب میشود. طراحی ساندویچ شیشه و به کار رفتن قطعات فلزی در جزیره دوربین پشتی، سهم بالایی در سنگین بودن ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس دارند.
در کل میتوان گفت که این گوشی از طراحی زیبا خوبی برخوردار است و با اینکه خیلی محکم به دست شما نمیچسبد اما خیلی هم لغزنده نیست. شیائومی Redmi Note 12 Pro Plus حسی شبیه یک گوشی پرچمدار به شما میدهد و از استحکام ساختاری کافی نیز برخوردار است. بنابراین نصب قاب محافظ روی آن خیلی ضروری به نظر نمیرسد.
بررسی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر نمایشگر
در این بخش به بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر کیفیت و قابلیتهای صفحهنمایش میپردازیم. همانطور که در بخش بررسی طراحی و ساخت گفتیم، این گوشی مجهز به نمایشگری ۶.۶۷ اینچی از نوع Flow AMOLED با رزولوشن +FHD و تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر اینچ است. درون این نمایشگر و در نزدیکی لبه فوقانی، بریدگی دوربین سلفی دیده میشود. این صفحه نمایش زیر پوششی محافظ از جنس گوریلا گلس ۵ قرار دارد.
با اینکه نمایشگر در ظاهر شبیه به گوشی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس است اما برخلاف آن، عمق رنگ ۱۰ بیت دارد، از +HDR10 پشتیبانی میکند و دارای گواهینامه دالبی ویژن است. این نمایشگر نرخ لمس ۲۴۰ هرتز دارد، از محدوده رنگی بسیار گستردهای پشتیبانی میکند و دارای قابلیت PWM dimming با نرخ ۱۹۲۰ هرتز است (تا از چشم شما در نور محیطی ضعیف محافظت کند).
شرکت شیائومی ادعا کرده که حداکثر روشنایی این نمایشگر، ۹۰۰ نیت است و ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در عمل، بیشتر از این عدد را نشان میدهد؛ در واقع، میزان روشنایی صفحه نمایش در زیر نور آفتاب به ۹۹۰ نیت نیز میرسد اما حداکثر روشنایی در حالت دستی از ۵۳۵ نیت فراتر نمیرود که هر دو عدد در کلاس میان-رده بسیار عالی هستند. با این حال، حداقل روشنایی ۲.۱ نیت است که خیلی پایین محسوب نمیشود که چندان هم بالا نیست.
در زیر میتوانید میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی شیائومی ردمی Note 12 Pro Plus را در مقایسه با بعضی از گوشيهای رقیب ببینید:
بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر دقت رنگ نمایشگر
بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر دقت رنگ نشان میدهد که این گوشی دارای کنترلهای رنگی معمول در رابط کاربری MIUI است. در تنظیمات نمایش رنگ میتوانید یکی از چهار حالت زیر را انتخاب کنید:
- حالت واضح (Vivid): گوشی در حالت پیشفرض روی حالت Vivid قرار دارد که از فضای رنگی DCI-P3 استفاده میکند.
- حالت اشباع (Saturated): در این حالت از فضای رنگی DCI-P3 استفاده ميشود و رنگها را بسیار اشباع و غلیظ نشان میدهد.
- حالت استاندارد (Standard): در این حالت از فضای رنگی sRGB استفاه میشود و رنگها بسیار استاندارد و طبیعی نمایش داده میشوند.
- حالت سفارشی (Custom): در این حالت میتوانید گاموت رنگی مورد نظر خود را انتخاب و رنگها، اشباع، کنتراست و گامای رنگها را به صورت دستی تنظیم کنید.
هر کدام از حالتهای بالا دارای قابلیت تنظیم دمای رنگ است.
در حالت واضح یا Vivid، فضای رنگی DCI-P3 تقریبا به درستی نمایش داده میشود اما رنگهای سفید و خاکستری کمی به آبی میزنند که این مشکل با افزایش دمای رنگ، حل میشود.
حالت استاندارد، فضای رنگی sRGB را به درستی نمایش میدهد و حتی رنگهای سفید و خاکستری نیز با دقت بالایی به تصویر کشیده میشوند.
بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر نرخ نوسازی
نمایشگر گوشی Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus از نوسازی با نرخ ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند. در تنظیمات نمایشگر و حالت برای نرخ نوسازی وجود دارد:
- حالت سفارشی (Custom): انتخاب دستی نرخ نوسازی بین ۶۰ هرتز یا ۱۲۰ هرتز)
- حالت پیشفرض (Default): تنظیم خودکار نرخ نوسازی
این نمایشگر از نرخهای نوسازی ثابت روی ۳۰ هرتز، ۶۰ هرتز، ۹۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند. مطابق انتظار و مثل اکثر دستگاههای دیگری که با رابط کاربری MIUI کار میکنند، دو حالت سفارشی و پیشفرض تقریبا مثل هستند؛ سیستم از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز برای نمایش رابط کاربری گوشی و بیشتر اپلیکیشنها (شامل بازیها) استفاده ميکند (حداقل زمانی که کاربر در حال کار کردن با گوشی است یا تصویر متحرکی در حال نمایش است). برای نمایش تصاویر استاتیک (به مدت چند ثانیه) نرخ نوسازی به ۶۰ هرتز کاهش پیدا میکند تا در مصرف باتری صرفهجویی شود. همچنین، از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز برای اپلیکیشن دوربین، بازپخش ویدئو و پخش اینترنتی استفاده میشود.
همانطور که گفتیم، این نمایشگر از نرخ نوسازی ۳۰ هرتز نیز پشتیبانی میکند اما از این نرخ نوسازی تنها در صفحه نمایش همیشه روشن (Always-on-Display) و چراغ نوتیفیکیشن استفاده میشود. از سوی دیگر، با اینکه نمایشگر ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نرخ نوسازی ۹۰ هرتز پشتیبانی میکند اما این نرخ نوسازی در هیچ بخشی از رابط کاربری و هیچ اپلیکیشنی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
بررسی گوشی Redmi Note 12 Pro Plus از نظر قابلیتهای HDR و پخش اینترنتی
در بخش آخر از بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر صفحه نمایش و قابلیتهای آن باید بگوییم که نمایشگر این گوشی از Widevine L1 DRM پشتیبانی میکند، میتواند پخش اینترنتی را با کیفیت Full HD انجام دهد و دارای قابلیت +HDR10 است. همچنین، این نمایشگر از دالبی ویژن نیز پشتیبانی میکند.
بررسی عمر باتری ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی
در این بخش به بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر عمر باتری و ظرفیت نگهداری شارژ میپردازیم. این گوشی با یک باتری ۵۰۰۰ لیتیوم-یون با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت تغذیه میشود که ۵۰۰ میلی آمپر ساعت بیشتر از ظرفیت باتری ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس است. با توجه به تراشه جدیدتر مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ و نسخه جدیدتر رابط کاربری MIUI انتظار میرود که تحمل باتری نوت ۱۲ پرو پلاس از نوت ۱۱ پرو پلاس بیشتر باشد اما اینطور نیست.
در واقع، مدتها بود که یک دستگاه ردمی نوت با تحمل باتری زیر ۱۰۰ ساعت در تستهای GSMARENA ندیده بودیم اما متاسفانه، ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس دارای تحمل باتری بسیار ضعیف ۸۸ ساعت و ۱۸ ساعت کمتر از تحمل باتری نوت ۱۱ پرو پلاس است. به غیر از این، دیگر جنبههای تحمل باتری شامل مکالمه، وبگرد و پخش ویدئو بسیار شبیه نوت ۱۱ پرو پلاس هستند که رضایتبخش به نظر میرسد.
در زیر میتوانید نتایج تست تحمل باتری GSMARENA برای گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را ببینید:
میتوان دلیل اصلی پایین بودن تحمل باتری نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی را عملکرد ضعیف این گوشی در نگهداری شارژ در حالت استندبای دانست. در واقع، تحمل باتری در حالت استندبای تا ۲۵۰ ساعت است اما نوت ۱۱ پرو پلاس و مدلهای قدیمیتر در حالت استندبای میتوانند ۵۰۰ تا ۶۰۰ ساعت شارژ نگه دارند.
در زیر میتوانید تحمل باتری Redmi Note 12 Pro Plus را در مقایسه با بعضی از گوشيهای رقیب ببینید:
بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر سرعت شارژ
گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از قابلیت هایپر شارژ ۱۲۰ واتی پشتیبانی میکند. این گوشی همراه با شارژر مناسب برای این قابلیت به فروش میرسد که دارای کابل شارژ 6A و سازگار با محیط زیست است.
این گوشی نیز مثل دیگر گوشيّهای شیائومی که قابلیت شارژ سریع ۱۲۰ واتی دارند، از حالت تقویت شارژ یا Boost Charge برخوردار است که امکان شارژ با سرعت حداکثر ۱۲۰ وات را فراهم ميآورد اما تنها زمانی کار میکند که صفحه گوشی خاموش باشد از دغ شدن بیش از حد ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس جلوگیری شود. این قابلیت در حالت پیشفرض خاموش است ولی میتوانید آن را در تنظیمات باتری فعال کنید.
در ادامه، نتایج تستهای انجام شده روی سرعت شارژ این گوشی میان-رده شیائومی را در حالت Boost Charge فعال گزارش میدهیم. در صورتی که این حالت، فعال نباشد، حداکثر سرعت شارژ ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، ۶۰ تا ۸۰ وات است.
این گوشی با شارژر ۱۲۰ واتی GaN، ترکیب بینظیری تشکیل میدهد و تنها ظرف مدت ۵ دقیقه از صفر تا ۳۸ درصد شارژ میشود و برای رسیدن به شارژ ۸۱ درصد به تنها ۱۵ دقیقه وقت نیاز دارد.
در زیر میتوانید میزان شارژ ۱۵ دقیقهای شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را در مقایسه با بعضی از گوشیهای رقیب ببینید:
در زیر میتوانید میزان شارژ ۳۰ دقیقهای شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را در مقایسه با بعضی از گوشیهای رقیب ببینید:
شارژ کامل این گوشی تنها ۲۳ دقیقه طول میکشد؛ این در حالی است که به ادعای شیائومی این زمان باید ۱۹ دقیقه باشد که تا ۹۵ درصد، درست است. عواملی مثل دمای اتاق، سیم کارت، حسابهای متصل به گوشی و … میتوانند روی زمان شارژ شدن گوشی اثرگذار باشند و بنابراین، ۴ دقیقه اختلاف بین زمان شارژ شدن در تستهای GSMARENA و زمان ادعایی شیائومی کاملا قابل توجیه است.
در شکل زیر میتوانید مدت زمان لازم برای شارژ شدن کامل شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را در مقایسه با بعضی از گوشیهای رقیب ببینید:
جالب اینجا است که در طول شارژ شدن با سرعت ۱۲۰ وات، این گوشی اصلا داغ نمیشود و فقط کمی گرم میشود.
در تستهای انجام شده بدون قابلیت Boost Charge، میزان شارژ گوشی پس از ۵ دقیقه و ۱۵ دقیقه، به ترتیب ۲۶ درصد و ۵۸ درصد است و ۳۰ دقیقه طول میکشد تا گوشی به طور کامل شارژ شود.
پیشنهاد ما این است که اگر عجله ندارید، از حالت Boost Charge استفاده نکنید و اجازه دهید که گوشی با سرعت شارژ طبیعی خودش شارژ شود تا باتری گوشی بیشتر عمر کند؛ هر چند که وقتی گوشی شیائومی میخرید و انتظار دریافت آپدیتها تا مدت زمان طولانی را ندارید، احتمالا میخواهید گوشی خود را پس از گذشت دو یا سه سال عوض کنید و نیازی نیست که خیلی نگران عمر باتری باشید.
بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر اسپیکرها
در این بخش به بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر اسپیکرها و بلندی و کیفیت صدای آنها میپردازیم. این گوشی مجهز به یک سیستم استریو اسپیکر است. یکی از اسپیکرها در بالای گوشی قرار دارد و دارای دو خروجی است؛ یکی چسبیده به لبه فوقانی نمایشگر که نقش قطعه گوشی (earpiece) را ایفا میکند و دیگری در لبه بالایی به صورت چهار حفره در کنار همدیگر دیده میشود. اسپیکر دیگر در زیر گوشی است و تنها یک خروجی به صورت شش حفره در کنار همدیگر دارد.
این گوشی از قابلیت دالبی اتمز پشتیبانی میکند که در حالت پیشفرض فعال است. اگر میخواهید تجربه صوتی بهتری از ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس داشته باشید و از گوش دادن به موزیک با آن لذت بیشتری ببرید، قابلیت دالبی اتمز را فعال کنید. در این حالت، صدای اسپیکرها کمی بلندتر و کیفیت صدا کمی بهتر و شفافتر میشود. اگر دالبی اتمز را غیر فعال کنید، صدای غنیتری خواهید داشت اما باس و بلندی صدا، کاهش پیدا میکنند.
گوشی Redmi Note 12 Pro Plus از نظر بلندی صدا امتیاز خوبی به خودش اختصاص میدهد و کیفیت صدا، شامل کیفیت اصوات انسانی، خوب است. همچنین، مقداری باس در صدا شنیده میشود و دالبی اتمز، بلندی صدای فرکانسهای بالاتر را افزایش میدهد.
بررسی گوشی Redmi Note 12 Pro Plus از نظر سیستم عامل و رابط کاربری
در این بخش به بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر رابط کاربری میپردازیم. این گوشی، با جدیدترین نسخه رابط کاربری شیائومی، یعنی MIUI 14 بر بستر سیستم عامل قدیمی اندروید ۱۲ کار میکند. تیم توسعه دهنده MIUI این رابط کاربری را در سطح هسته اندروید و با برنامهریزی منابع CPU، GPU و حافظه، بروزرسانی کرده و سفتافزار سیستمی سبکتری طراحی کردهاند که مصرف حافظه را کاهش میدهد.
ابتدا نگاهی کلی به قابلیتها و ویژگیهای جدید این رابط کاربری میاندازیم. تنها هشت اپلیکیشن سیستمی غیر قابل حذف روی MIUI 14 نصب هستند که نسبت به نسخههای قبلی رابط کاربری شیائومی بسیار کمتر است. در واقع، رابط کاربری MIUI همیشه به پر بودن از اپلیکیشنهای غیرضروری و غیر قابل نصب معروف بوده است اما در جدیدترین نسخه این رابط کاربری، چنین مشکلی دیده نمیشود. از دیگر بهینهسازیها میتوان به فشردهسازی خودکار اپلیکیشنهای غیر فعال و اضافه شدن دکمهای برای خاموش کردن دائمی نوتیفیکیشنها اشاره کرد.
متأسفانه، بسیاری از قابلیتهای اضافه شده به MIUI 14 در ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس دیده نميشوند ولی شاید بعضی از این قابلیتها، بعدا به این گوشی اضافه شوند. برای مثال، شیائومی Redmi Note 12 Pro Plus ویجتهای دارای کاراکترهای انیمیشنی را ندارد اما از استایل جدید فولدرهای بزرگشده، پشتیبانی میکند. همچنین، قابلیتهای ادغامکننده فایلهای تکراری (duplicate file merger)، کنترلهای سوییج کردن بین دستگاهی اکسسوری وایرلسی شیائومی (Xiaomi wireless accessory cross-device switching controls) و حساب کاربری خانوادگی در این گوشی دیده نمیشود. همچنین، خبری از قابلیت بهبود یافته تشخیص و استخراج متن از تصاویر در گالری نیست.
به غیر از چندین تغییری که در بالا به آنها اشاره کردیم، نمیتوان هیچ تغییر قابل توجهی در رابط کاربری MIUI 14 در مقایسه با نسخه قبلی پیدا کرد و کاربران قبلی گوشيهای شیائومی در فضای ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس احساس آشنایی دارند.
در MIUI 14، سایه نوتیفیکیشن و مرکز کنترل به صورت پیشفرض از همدیگر جدا هستند که احتمالا ویژگی خوبی محسوب میشود زیرا کار کردن با گوشی را راحتتر میکند و روشی برای آموزش دادن محیط منحصر به فرد MIUI به کاربران جدید محسوب میشود. در صورتی که این ویژگی برای شما جالب نباشد، ميتوانید همان سایه نوتیفیکیشن همیشگی را با دکمههای میانبر به صورت یکجا داشته باشید.
صفحه اصلی یا هوم اسکرین (homescreen)، صفحه اپلیکیشنهای اخیر و صفحه تنظیمات عمومی هیچ فرقی با نسخههای قبلی MIUI ندارد و کشوی اپلیکیشن (App drawer) نیز به صورت پیشفرض فعال است. همچنین، شیائومی در یک تغییر مثبت، کادر جستجو را در انتهای صفحه نمایش قرار داده است تا دسترسی به آن سادهتر باشد. گذشته از این، دستهبندیهای اپلیکیشن موجود و سفارشی نیز برای پیدا کردن سریعتر اپلیکیشن مورد نظر در کشوی اپلیکیشن وجود دارد.
منوی اپلیکیشن در MIUI 14، برخلاف منوی اپلیکیشن استاندارد در نسخههای اخیر، اپلیکیشنها را به صورت عمودی فهرستبندی میکند و دارای چندین میانبر مفید است. در این منو میتوانید اپلیکیشنها را به صورت پنجرههای شناور باز کنید. با این حال، در هر زمان، تنها امکان باز کردن یک پنجره شناور وجود دارد. در صورتی که میانبر سریعتری برای دسترسی به اپلیکیشنها نیاز دارید که از پنجرههای دارای شکل آزاد نیز پشتیبانی کند، نوار جانبی (Sidebar) را فعال کنید.
نوار جانبی در سناریوهای مختلف، ظاهر و عملکرد متفاوتی دارد. زمانی که یک بازی در حال اجرا باشد، نوار جانبی چندین قابلیت مرتبط با بازی را در خود دارد و زمانی که یک ویدئو در حال پخش باشد، نوار جانبی به یک جعبه ابزار ویدئو تبدیل میشود و به شما امکان باز کردن اپلیکیشنهای ویدئو به صورت پنجرههای پاپ-آپ، اسکریت شات گرفتن، ضبط کردن صفحه نمایش، پخش ویدئو در هنگام خاموش بودن نمایشگر (حتی برای یوتیوب بدون داشتن اشتراک ویژه) و … را میدهد. تنها مشکل این است که باید از قبل، اپلیکیشنها را در لیست سفید قرار دهید.
مثل همیشه، قابلیتهای سفارشیسازی، بخش مهمی از رابط کاربری MIUI را تشکیل میدهند. شما میتوانید شکل صفحه نمایش همیشه روشن و تم رابط کاربری را انتخاب کنید. به غیر از تمهایی که به صورت پیشفرض در شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس یافت میشوند، امکان دانلود کردن تمهای جدید وجود دارد. این تمها نه تنها شکل ظاهری رابط کاربری را تغییر میدهند بلکه زنگها و آیکونهای سیستمی جدیدی به رابط کاربری اضافه میکنند.
رابط کاربری MIUI 14 دارای قابلیت گسترش حافظه است که به صورت پیشفرض در حالت فعال قرار دارد ولی شما میتوانید آن را غیر فعال کنید. بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس نشان میدهد که این گوشی دایا گزینههای ۲ گیگابایت، ۳ گیگابایت و ۵ گیگابایت برای گسترش حافظه است و این مقادیر را از حافظه داخلی گوشی برای اضافه کردن به رم، استفاده میکند.
رابط کاربری شیائومی دارای اپلیکیشنهای صوتی-تصویری مخصوص خودش شامل گالری (Gallery) و موزیک و ویدئوی Mi (Music and Mi Video) است که هر دوی آنها دارای قابلیت پخش اینترنتی و پخش فایلهای صوتی-تصویری ذخیره شده روی گوشی هستند. همچنین، این رابط کاربری دارای نرمافزار مدیریت فایل MIUI File Manager است و اپلیکیشنی نیز برای کنترل کردن و استفاده از فرستنده IR روی این گوشی Xiaomi Redmi نوت ۱۲ پرو پلاس وجود دارد.
در کل میتوان گفت که رابط کاربری MIUI 14 نصب شده روی گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، تغییرات اندکی نسبت به رابط کاربری MIUI 13 نشان میدهد. البته، تغییرات این رابط کاربری در بعضی دیگر از گوشيهای شیائومی، به ویژه پرچمداران این تولیدکننده موبایل چینی، بیشتر است.
رابط کاربری MIUI 14 مثل همیشه سریع و دارای قابلیتهای سفارشیسازی فراوان است. شیائومی در توسعه این رابط کاربری، توجه ویژهای به فیدبکهای لرزشی (هاپتیک) داشته است و این فیدبکها، قویتر و دقیقتر از قبل شدهاند. همچنین، امکان تنظیم شدت فیدبکهای لرزشی نیز وجود دارد.
بعضی از ROMهای MIUI شامل تبلیغات در اپلیکیشنهای پیشفرض هستند که در مورد این رابط کاربری موضوع تازهای نیست. امکان غیر فعال کردن این تبلیغات وجود دارد ولی کمی خستهکننده و زمانبر است زیرا باید این کار را به صورت جداگانه برای هر کدام از اپلیکیشنها که دارای تبلیغات هستند، انجام دهید. برای مثال، اگر تبلیغات App scanner را نمیپسندید، باید روی آیکون چرخدنده ضربه بزنید و Recommendations را غیر فعال کنید یا برای غیر فعال کردن تبلیغات فایل منیجر باید به مسیر Settings > About بروید و سپس تبلیغات آن را غیر فعال کنید. همچنین، برای غیر فعال کردن تبلیغات تمها باید به تنظیمات بروید و Recommendations را غیر فعال کنید.
با اینکه چنین کاری کمی نیازمند حوصله است اما به شما کمک میکند تا از شر تبلیغات آزاردهنده شیائومی که به ویژه برای کاربران ایرانی هیچ جذابیتی ندارند (به دلیل عدم دسترسی شهروندان ایرانی به سیستمهای بانکی و بازارهای جهانی به دلیل تحریمها علیه جمهوری اسلامی) راحت شوید. دقت داشته باشید که بعضی از این تنظیمات فقط به مدت ۳۰ روز ماندگار هستند و پس از این مدت باید غیر فعالسازی را مجددا انجام دهید تا تبلیغات را نبینید.
بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر قابلیتهای امنیتی سیستم عامل
در این بخش از بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس بد نیست که توضیحاتی در رابطه با قابلیتهای امنیتی این گوشی و رابط کاربری MIUI 14 نیز ارائه دهیم. رابط کاربری شیائومی مجهز به اپلیکیشن امنیتی مخصوص به خودش است که گذشته از محافظت در برابر بدافزارها، بسیاری از تنظیمات و قابلیتهای امنیتی و حریم خصوصی را به صورت یکجا پیش روی شما میگذارد. با استفاده از این اپلیکیشن میتوانید لیست سیاه، مصرف دیتا و رفتار باتری را مدیریت و بخشی از فضای رم را آزاد کنید. همچنین، اپلیکیشن امنیتی MIUI 14 میتواند مجوزهای بعضی از اپلیکیشنهای نصب شده روی گوشی را مدیریت کند، مصرف باتری اپلیکیشنها را تحت کنترل و مدیریت داشته باشد و محدودیتهایی را روی بعضی از اپلیکیشنها اعمال کند.
حسگر اثر انگشت که روی دکمه پاور قرار دارد، از سرعت و دقت بسیار بالایی برخوردار است و شما میتوانید یکی از گزینههای زیر را انتخاب کنید:
- باز شدن قفل گوشی تنها با لمس کردن حسگر اثر انگشت روی دکمه پاور
- باز باز شدن قفل گوشی با لمس کردن حسگر اثر انگشت و فشار دادن همزمان دکمه پاور
بررسی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی از نظر تراشه و عملکرد
حالا نوبت به بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر تراشه و توان پردازشی میرسد. این گوشی با تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ کار میکند که نسخهای ارتقاء یافته از تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰ به کار رفته در ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس محسوب میشود و عملکرد آن کمی بهتر است، بهینهتر کار میکند و پشتیبانی بهتری از دوربین دارد.
مهمترین تغییرات مربوط به توانمندیهای ترشاه میشود. مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ میتواند با داشتن قابلیت Imagiq ISP دادههای ارسالی از حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی دوربین اصلی (که در نوت ۱۱ پرو پلاس دارای رزولوشن ۱۰۸ مگاپیکسلی بود) را پردازش کند. همچنین این تراشه قادر به پردازش ویدئوی HDR تا رزولوشن 4K است اما این قابلیت خیلی جدید محسوب نمیشود.
تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ دارای مودم 5G با داشتن دو هسته Cortex-A78 با نرخ ساعت ۲.۶ گیگاهرتز (در مقایسه با نرخ ساعت ۲.۵ گیگاهرتز خوشه اصلی CPU در تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰) و داشتن ۶ هسته Cortex-A55 با نرخ ساعت ۲.۰ گیگاهرتز (مشابه با خوشه متناظر CPU در تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰) از نظر توان پردازشی کمی قویتر شده است.
در تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ مثل تراشه قبلی مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰ از پردازنده گرافیکی Mali-G68 استفاده شده و فرایند ساخت نیز مثل گذشته، ۶ نانومتری است. از نقطه نظر عملکردی، تفاوت قابل ملاحظهای بین این دو تراشه مدیاتک دیده نمیشود.
نسخه جهانی گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در دو نسخه دارای رم ۸ و ۱۲ گیگابایت در بازار وجود دارد. هر دو نسخه دارای رم LPDDR4X و حافظه ذخیرهاسزی UFS 2.2 با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت هستند. در خانواده ردمی نوت ۱۲، مدلهای پرو شکاف کارت حافظه ندارند و اگر فضای ذخیرهسازی بیشتری نیاز دارید، خرید گوشی موبایل ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را به شما پیشنهاد نمیکنیم.
تفاوت قابل ملاحظهای بین عملکرد CPU در دو گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس دیده نمیشود. با اینکه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ از سریعترین تراشههای به کار رفته در گوشيهای میان-رده محسوب نمیشود، اما جزء ضعیفترینها هم نیست و عملکرد بدی ندارد.
در زیر میتوانید عملکرد گوشی Redmi Note 12 Pro Plus را در تست GeekBench 5 (multi-core) در مقایسه با بعضی از گوشيّهای رقیب ببینید:
همچنین، در زیر میتوانید عملکرد گوشی Redmi Note 12 Pro Plus را در تست GeekBench 5 (single-core) در مقایسه با بعضی از گوشيّهای رقیب ببینید:
مطابق انتظار عملکرد گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر پردازش گرافیکی، کاملا مشابه با عملکرد گرافیکی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس است زیرا هر دو گوشی از پردازنده گرافیکی یکسانی برخوردار هستند. هر دو گوشی از نظر پردازش گرافیکی در بین بهترین گوشیهای میان-رده موجود در بازار قرار دارند.
در زیر میتوانید نتایج تست GFX Car Chase ES 3.1 (onscreen) را برای گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در مقایسه با بعضی از گوشيّهای رقیب ببینید:
همچنین، در زیر میتوانید نتایج تست 3DMark Wild Life Vulkan 1.1 (offscreen 1440p) را برای گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در مقایسه با بعضی از گوشيّهای رقیب ببینید:
عملکرد پردازشی کلی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس نیز اندکی از ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس بهتر است. در زیر میتوانید نتایج تست AnTuTu 9 را برای Redmi Note 12 Pro Plus شیائومی در مقایسه با بعضی از گوشيّهای رقیب ببینید:
یکی از مهمترین ویژگیهایی که در بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر تراشه و عملکرد، نظر ما را به خودش جلب ميکند، پایداری عملکردی بسیار بالای این گوشی است. تست CPU Throttle حاکی از پایداری ۷۲ درصدی است اما این گوشی در بیشتر زمان تست، پایداری پردازشی بالای ۹۰ درصد داشته است که واقعا عالی محسوب میشود. همچنین، تست استرس GPU نیز پایداری ۹۹.۶ درصدی را نشان میدهد که جای هیچ حرفی را باقی نمیگذارد.
به طور کلی میتوان گفت که گوشی شیائومی ردمی Note 12 Pro Plus از سختافزارهای کافی و مناسب برای عملکرد رضایت بخش در کلاس خودش برخوردار است. این گوشی به خوبی میتواند گیمینگ و مالتی تسکینگ را انجام دهد و یا اینکه از این نظر جزء بهترین گوشیهای محسوب نمیشود اما در شرایط استفاده واقعی و روزمره، تقریبا هیچ مشکلی ندارد.
همچنین، تستهای حرارتی و پایداری پردازشی نیز حاکی از پایداری پردازشی بالای این گوشی هستند و باید بگوییم که این گوشی، تحت سختترین تستها نیز هرگز داغ نمیشود و فقط کمی گرم میشود.
بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر دوربین
ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس مثل نسل قبلی خودش یعنی نوت ۱۱ پرو پلاس مجهز به سه دوربین پشتی و یک دوربین سلفی است. مجموعه دوربین پشتی شامل دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی با قابلیت پایدارسازی اپتیکی تصویر، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی است. در جلوی گوشی نیز دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی قرار دارد.
دوربین اصلی، پیشرفت مهمی در مقایسه با ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس نشان میدهد. در واقع، جایگزینی حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی نسل قبلی ردمی پرو پلاس با حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی، تنها ارتقاء مهم در سیستم دوربین محسوب میشود.
دوربین اصلی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس مجهز به حسگر 1/1.4 اینچی Samsung HPX با پیکسلهای ۰.۵۶ میکرومتری و فیلتر رنگی Tetra2Pixel است که با ادغام پیکسلهای تصاویر ۲۰۰ مگاپیکسلی با همدیگر، تصاویری با رزولوشن و حجم پایینتر خلق میکند. در واقع، این فیلتر رنگی، هر ۱۶ پیکسل را با همدیگر ادغام میکند و تصاویری با رزولوشن واقعی ۱۲ مگاپیکسل به شما تحویل میدهد که حجمی منطقی دارند.
از بین گوشيهای دارای دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی میتوان به موتورولا اج ۳۰ اولترا با حسگر HP1 و سامسونگ گلکسی اس ۲۳ اولترا با حسگر HP2 اشاره کرد که حسگرها و پیکسلهایی کمی بزرگتر دارند؛ البته، باید اشاره کنیم که اس ۲۳ اولترا، یکی از گرانقیمتترین گوشيهای پرچمدار موجود در بازار موبایل محسوب میشود.
در جلوی حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی گوشی Redmi Note 12 Pro Plus، لنز دارای فاصله کانونی ۲۴ میلی متر و گشودگی دیافراگم f/1.6 قرار گرفته که مجهز به قابلیت پایدارسازی اپتیکی تصویر است.
دوربین اولتراواید مجهز به حسگر ۸ مگاپیکسلی Samsung S5K4H7 ISOCELL Slim با پیکسلهای ۱.۱۲ میکرومتری است که در جلوی آن، لنزی با فاصله کانونی ۱۶ میلی متر و گشودگی دیافراگم f/2.2 قرار دارد.
دوربین ماکرو نیز مجهز به حسگر ۲ مگاپیکسلی OmniVision OV02B1 است که در پشت لنز دارای فاصله کانونی ۲۴ میلی متر و گشودگی دیافراگم f/2.4 قرار دارد که فوکوس آن ثابت است.
دوربین سلفی مجهز به حسگر 1/3 اینچی Sony IMX 471 با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل و پیکسلهای ۱.۰ میکرومتری است که در جلوی آن لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.4 قرار دارد و متاسفانه مثل لنز دوربین ماکرو، فوکوس آن ثابت است.
بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر سختافزارهای دوربین اینطور نشان میدهد که شیائومی تلاش کرده است تا برای پایین نگه داشتن قیمت، تمامی تمرکز و سرمایهگذاریاش را روی دوربین اصلی قرار دهد که البته، مهمترین و پرکاربردترین دوربین برای عکاسی با موبایل محسوب میشود اما این روزها که تب شبکههای اجتماعی بیشتر و بیشتر میشود، دوربین سلفی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و شاید بهتر بود که روی دوربین سلفی ردمی Note 12 Pro Plus نیز کمی بیشتر کار میشد.
رابط کاربری دوربین نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی
اپلیکیشن دوربین در این گوشی شباهت بسیار زیادی به دیگر دستگاههای شیائومی دارد. مطابق انتظار، حالتهای مختلف عکاسی و فیلمبرداری زیر نمایاب دوربین قرار دارند و با کشیدن آنها به چپ و راست میتوانید حالت مورد نظر خود را انتخاب کنید (حالت انتخاب شده به رنگ زرد است). همچنین، میتوانید حالتهای دیگر را به این قسمت اضافه یا هر کدام از حالتها را حذف کنید. همچنین، امکان تغییر چینش حالتها نیز وجود دارد. برای این کار به قسمت بیشتر (More) بروید و گزینه ویرایش (Edit) را انتخاب کنید. همچنین، از قسمت تنظیمات نیز میتوانید به این گزینه دسترسی داشته باشید.
در بالای نمایاب به ترتیب از چپ به راست، آیکون فلش برای خاموش یا روشن کردن فلش یا قرار دادن آن روی حالت خودکار، آیکون HDR برای فعال یا غیر فعال کردن قابلیت HDR و آیکون AI برای فعال یا غیر فعال کردن قابلیت AI دیده میشود. همچنین، در گوشه بالا و سمت راست میتوانید آیکون سه خط افقی را ببینید که با ضربه زدن روی میتوانید گزینههایی مثل نسبت تصویر، تایمر دوربین و خطوط یک-سوم را تنظیم کنید. همچنین، کلید ماکرو و میانبر به قسمت تنظیمات نیز در این بخش وجود دارد. در اینجا، هیچ گزینهای برای تنظیم رزولوشن هیچ کدام از دوربینها وجود، به غیر از حالت ۵۰ مگاپیکسلی / ۲۰۰ مگاپیکسلی دوربین اصلی وجود ندارد.
در قسمت تحتانی نمایاب و بالاتر از حالتهای عکاسی و فیلمبرداری، سه گزینه برای تنظیم زوم وجود دارد:
- گزینه 0.6 برای فعال کردن دوربین اولتراواید و افزایش میدان دید
- گزینه 1X برای عکاسی با دوربین اصلی با زوم یک برابری
- گزینه 2X برای عکاسی با دوربین اصلی با زوم دیجیتالی دو برابری
همچنین، با ضربه زدن روی حالت بزرگنمایی انتخاب شده، میتوانید وارد تنظیمات بیشتر برای انتخاب بزرگنماییهایی دیگر شوید.
حالت عکاسی حرفهای یا پرو (Pro) دارای گزینههای بسیار متعددی برای تنظیم دستی پارامترهای عکاسی است. در این قسمت چهار گزینه برای تعادل سفید وجود دارد و حتی میتوانید با یک اسلایدر، میزان گرمای عکس را به صورت دستی تنظیم کنید. همچنین، امکان تنظیم دستی فوکوس، سرعت شاتر و ایزو نیز وجود دارد که محدوده آنها در دوربینهای اولتراواید و اصلی با همدیگر تفاوت دارد.
گذشته از اینها، در اپلیکیشن دوربین ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، حالت شب برای دوربینهای اصلی و اولتراواید وجود دارد.
بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر کیفیت عکس در نور روز
دوربین اصلی با وجود حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی، در حالت پیشفرض عکسها را با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل ذخیره میکند و این عکسها در نور روز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. گیاهان، شاخ و برگ درختان و دیگر جزئیات ریز به شکل معرکهای به تصویر کشیده میشوند. البته، بیششفافسازی کمی به چشم میآید اما کاملا منطقی است.
تمامی عکسهایی که در نور روز با دوربین اصلی گرفته میشوند، کاملا عاری از نویز هستند. محدوده داینامیک این عکسها خوب است ولی در بین بهترینها جای نميگیرد. عکسها کاملا طبیعی هستند و خبری از ظاهر مصنوعی HDR در آنها نیست. میتوان گفت که کنتراست عکسها اندکی زیاد است که سبب میشود تا سایهها کمی تاریک به نظر برسند و جزئیات آنها در عکسها ظاهر نشوند. بازتولید رنگ نیز کاملا طبیعی انجام میشود و حتی با وجود کمی تقویت اشباع رنگ میتوان گفت که عکسهای دوربین اصلی که در نور روز گرفته میشوند، رنگهایی کاملا طبیعی دارند.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در نور روز را ببینید:
احتمالا، انتظار دارید که حسگری ۲۰۰ مگاپیکسلی بتواند عکسهای دارای زوم دیجیتالی را با کیفیت بالایی خلق کند. عکسهای دارای زوم دو برابری بد نیستند؛ این عکسها شفافیت خیلی بالایی ندارند ولی از جزئیات بالایی برخوردار هستند ولی این تنها ویژگی مثبت عکسهای دارای زوم ۲ برابری است. در واقع، اگر عکسی با رزولوشن ۵۰ یا ۲۰۰ مگاپیکسلی بگیرید و پس از زوم کردن، آن را برش دهید، احتمالا عکسهای بهتری ایجاد میشود.
خلاصه اینکه جزئیات عکسهای دارای زوم دو برابری بسیار کمتر از عکسهای دارای زوم یک برابری است ولی این عکسها کیفیت بدی ندارند و قابل استفاده هستند.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در نور روز و با زوم دو برابری را ببینید:
حالت عکاسی دارای رزولوشن بالا در ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، Ultra HD نام دارد و در حالت پیشفرض، عکسها را با رزولوشن ۵۰ مگاپیکسل ذخیره میکند. با این حال، دکمهای برای ذخیره کردن عکسها با رزولوشن اصلی ۲۰۰ مگاپیکسل نیز وجود دارد اما این عکسها حجم بسیار بالایی دارند و بعید است که کاربردی برای شما داشته باشند.
عکسهای ۵۰ مگاپیکسلی جزئیات بیشتری در مقایسه با عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی دارند و قطعا به شما امکان دیدن جزئیات سطوحی مثل پارچهها و صورت انسانها را میدهند که هرگز در عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی دیده نمیشوند. تمامی این عکسها شفاف و سرشار از جزئیات هستند. در این عکسها خبری از بیششفافسازی و کنتراست بیش از حد که در عکسهای معمولی دیده میشد، نیست و بنابراین، طبیعیتر به نظر میرسند. شما میتوانید برای ذخیره کردن عکسهای داری زوم دو برابری، این عکسهای ۵۰ مگاپیکسلی را زوم کنید و برش دهید و نتیجه، خیلی بهتر از عکسهای دارای زوم دو برابری خود گوشی است.
حالت ۲۰۰ مگاپیکسلی از ارتقاء حالت ۵۰ مگاپیکسلی ایجاد میشود و هیچ مزیتی نسبت به آن عکسها ندارد. در واقع، تنها تفاوت عکسهای ۲۰۰ مگاپیکسلی با عکسهای ۵۰ مگاپیکسلی، حجم بالاتر آنها است؛ هر کدام از این عکسها حدود ۴۰ مگابایت حجم دارند.
عکسهای اولتراواید دارای رزولوشن ۸ مگاپیکسل، به طور تعجبآوری خوب هستند. این عکسها جزئیات زیادی دارند و نویز در آنها بسیار پایین است. همچنین، کنتراست بالا، محدوده داینامیک خوب و دقت بالای رنگ آنها را در دسته بهترین عکسهای اولتراواید در کلاس میان-رده قرار میدهد.
با اینکه محدوده داینامیک عکسهای اولتراواید میتوانست کمی بهتر باشد اما با توجه به ظاهر طبیعی، شفافیت بالا و جزئیات زیاد این عکسها، نظر کلی ما نسبت به آنها بسیار مثبت است. گذشته از اینها، تصحیح اعوجاج در گوشهها به شکلی عالی انجام میشود.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اولتراواید گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در نور روز را ببینید:
عکسهای ماکرو ۲ مگاپیکسلی نیز خیلی خوب هستند. این عکسها از جزئیات کافی برخوردارند و اشباع رنگ مناسبی دارند. نویز در عکسهای ماکرو بسیار پایین و محدوده داینامیک پایین است.
از آنجایی که فوکوس روی فاصله چهار سانتی متری ثابت است، کمی زمان میبرد تا فاصله مناسب را برای عکاسی از سوژه پیدا کنید.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین ماکرو گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در نور روز را ببینید:
این گوشی حسگر عمق ندارد ولی حالت پرتره دارد که کاملا به صورت نرمافزاری کار میکند. پرترهها با دوربین اصلی گرفته میشوند و الگوریتمها، عمق میدان دید را محاسبه میکنند. عکسهای پرتره ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس بسیار خوب هستند؛ در این عکسها، سوژه به خوبی از پسزمینه جدا میشود و بوکه نیز کاملا طبیعی به نظر میرسد. البته، به دلیل محدوده داینامیک نه چندان گسترده و جزئیات متوسط، کیفیت این عکسها در حد متوسط قرار دارد.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای پرتره گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در نور روز را ببینید:
دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی از فیلتر رنگی Quad-Byer استفاده میکند و بنابراین، رزولوشن نهایی عکسهای سلفی، ۴ مگاپیکسل است. این سلفیها، سوژه را به خوبی به تصویر میکشند، رنگها را زنده نشان میدهند و از کنتراست بالایی برخوردار هستند. میزان جزئیات در این عکسها بد نیست و محدوده داینامیک گستردگی زیادی ندارد اما میتوانید با روشن کردن قابلیت HDR، پسزمینه بسیار خوبی در عکسهای سلفی داشته باشید. در مجموع میتوان گفت که عکسهای سلفی در حد متوسط هستند و هیچ ایراد قابل توجهی ندارند.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای سلفی گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در نور روز را ببینید:
بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر کیفیت عکس در نور ضعیف
حالا که به بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر کیفیت عکس در نور روز پرداختیم، وقت آن است تا در رابطه با کیفیت عکسهای این گوشی در شب نیز صحبت کنیم.
این گوشی دارای حالت شب خودکار است که به صورت پیشفرض در حالت فعال قرار دارد ولی میتوانید آن را در تنظیمات دوربین خاموش کنید. اگر حالت شب خودکار فعل باشد، ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس به صورت خودکار تصمیم ميگیرد تا چه زمانی از حالت شب استفاده کند و زمان نوردهی را افزایش دهد. البته، حالت شب خودکار فقط برای دوربین اصلی کار میکند و در هنگام استفاده از دیگر دوربینها غیر فعال است. گذشته از این، حالت شب خودکار ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، حالت شب کاملی نیست و بیشتر میتوان آن را نوعی حالت HDR بهبود یافته دانست.
عکسهای دوربین اصلی که با استفاده از حالت شب خودکار گرفته میشوند، از جزئیات بسیار بالایی برخوردار هستند، نوردهی عالی دارند، از محدوده داینامیک چشمگیری برخوردارند و اشباع رنگ در آنها بسیار دلپذیر است. حتی در تاریکترین عکسها، نویز بسیار پایین است و میتوان آنها را حتی در حد عکسهای گرفته شده با گوشيهای پرچمدار در نور ضعیف دانست. تنها ایرادی که به این عکسها وارد است، تاریک بودن بیش از حد سایهها است که سبب مخفی شدن بعضی از جزئیات میشود.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در شب و با استفاده از حالت شب خودکار را ببینید:
اگر از حالت شب اختصاصی استفاده کنید، یک تا دو ثانیه طول میکشد تا گوشی عکس بگیرد و این عکسها نسبت به عکسهای گرفته شده با حالت شب خودکار، روشنتر هستند و سایهها در آنها بهتر بازتولید میشود. البته، تفاوت حالت شب خودکار و دستی، چندان زیاد نیست اما بهتر است که از حالت شب دستی استفاده کنید تا نتایج بهتری بگیرید.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در شب و با استفاده از حالت شب دستی را ببینید:
اگر حالت شب خودکار را خاموش کنید و از حالت شب اختصاصی نیز استفاده نکنید، عکسهایی بسیار شفافتر، با جزئیات بسیار بیشتر، نوردهی واقعیتر و اشباع رنگ طبیعیتر خواهید داشت. در این عکسها، محدوده داینامیک زیاد گسترده نیست و هایلایتها خیلی پخش شده نمایش داده میشوند اما میزان جزئیات در سایهها و میزان شفافیت کلی تصاویر، بسیار خوب است. به جرات میتوان گفت که این عکسها در حد کلاس پرچمدار هستند.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در شب و بدون استفاده از حالت شب را ببینید:
حالت شب خودکار در زوم دو برابری کار نمیکند اما عکسهایی که در این بزرگنمایی گرفته میشوند، بسیار خوب، روشن و رنگی هستند و نویز بسیار پایینی دارند. البته، میزان جزئیات در این عکسها خیلی زیاد نیست.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در شب و در زوم ۲ برابری و بدون استفاده از حالت شب را ببینید:
میتوانید در زوم ۲ برابری حالت شب اختصاصی را فعال کنید اما این کار توصیه نمیشود زیرا میزان جزئیات عکسها به طور قابل توجهی کاهش پیدا ميکند؛ هر چند که استفاده از حالت شب اختصاصی سبب بهتر شدن نوردهی و محدوده داینامیک عکسهای دارای زوم ۲ برابری میشود.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در شب و در زوم ۲ برابری و با استفاده از حالت شب اختصاصی را ببینید:
عکسهای اولتراواید که بدون حالت شب گرفته میشوند، عکسهای خوب و قابل استفادهای هستند. این عکسها، جزئیات متوسطی دارند و رنگها را به خوبی نمایش میدهنداما نسبتا تاریک و نویزدار هستند و محدوده داینامیک گستردهای ندارند.
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اولتراواید گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در شب و بدون استفاده از حالت شب را ببینید:
در زیر میتوانید نمونهای از عکسهای گرفته شده با دوربین اولتراواید گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس در شب و با استفاده از حالت شب را ببینید:
بررسی کیفیت ویدئوهای Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus
در این بخش به بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس از نظر کیفیت ویدئوها میپردازیم. دوربین اصلی این گوشی میتواند ویدئوهای 4K با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. حداکثر کیفیت ویدئوی دوربین اولتراواید، 1080p@30fps، حداکثر کیفیت ویدئوی دوربین ماکرو، 720p@30fps و حداکثر کیفیت دوربین سلفی 1080p@60fps است.
دوربین اصلی دارای قابلیت پایدارسازی اپتیکی است که البته برای ویدئوهای 4K کار نمیکند. همچنین، همه دوربینها، به غیر از دوربین ماکرو، پایدارسازی تصویر الکترونیکی دارند که این قابلیت نیز برای ویدئوهای 4K و 1080p@60fps کار نمیکند. صدا در همه ویدئوها با نرخ بیت ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانیه ضبط میشود.
ویدئوهای 4K دوربین اصلی از بهترینها در کلاس میان-رده هستند. این ویدئوها، جزئیات بینظیری دارند، از ظاهری طبیعی برخوردار هستند و رنگها را با دقت بالایی بازتولید میکنند. همچنین، هیچ نویزی در این ویدئوها دیده نمیشود و محدوده داینامیک و کنتراست آنها نیز عالی است.
ویدئوهای 4K دارای زوم ۲ برابری خوب هستند اما جزئیات آنها نصف ویدئوهای دارای زوم یک برابری است. این ویدئوها در اکثر موقعیتها از کیفیت بالایی برخوردارند.
ویدئوهای 4K دوربین اصلی که در نور ضعیف ضبط میشوند، جزئیات بسیار زیادی دارند و عاری از نویز هستند. اشباع رنگ در این ویدئوها عالی و محدوده داینامیک و کنتراست نیز خیلی خوب است. با اینکه این ویدئوها در بین بهترین ویدئوهای 4K ضبط شده در نور ضعیف جای نمیگیرند اما برای کلاس میان-رده بسیار خوب هستند. جالب اینجا است که ویدئوهای 4K دارای زوم ۲ برابری به طور شگفتانگیزی خوب هستند.
دوربین اولتراواید نیز ویدئوهای 1080p عالی میگیرد که جزئیات بسیار زیادی دارند، از دقت رنگ عالی برخوردار هستند و محدوده داینامیک گستردهای نیز دارند. همچنین، هیچ نویزی در این ویدئوها دیده نمیشود. تنها ایرادی که میتوان به ویدئوهای اولتراواید گرفت، این است که زاویه دید آنها چندان گستردهتر از زاویه دید ویدئوهای 4K دوربین اصلی نیست.
ویدئوهای 1080p دوربین سلفی نیز خیلی خوب هستند و این ویدئوها جزئیات کافی، نویز پایین، کنتراست بالا و رنگهای دلپذیری دارند. در ویدئوهای سلفی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، حتی اگر پسزمینه به دلیل محدوده داینامیک نه چندان گسترده، از سوژه جدا به نظر برسد اما سوژه به خوبی نوردهی میشود.
گوشیهای رقیب شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس
بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی را با مقایسه این گوشی با چندین گوشی رقیب به پایان میرسانیم. این گوشی، بهبودهای مهمی در مقایسه با ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس نشان میدهد که از جمله آنها میتوان به اضافه شدن قابلیت دالبی ویژن به نمایشگر، طراحی بهتر، حافظه ذخیرهسازی دو برابری و ارتقاء رزولوشن حسگر دوربین اصلی تا ۲۰۰ مگاپیکسل اشاره کرد. با اینکه چنین بهبودهایی به سختی میتوانند دارندگان نوت ۱۱ پرو پلاس را متقاعد کنند تا گوشی نوت ۱۲ پرو پلاس را بخرند اما قطعا برای جایگزینی این گوشی به جای نوت ۱۱ معمولی یا مدلهای نوت ۱۰، کافی به نظر میرسند.
قیمت ورود به بازار ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس، ۵۰۰ یورو و ۱۰۰ یورو گرانتر از قیمت ورود به بازار نوت ۱۱ پرو پلاس با حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایت و ۶ گیگابایت رم است. با این حال، نسخه دارای حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایت و ۸ گیگابایت رم نوت ۱۱ پرو پلاس، دقیقا با قیمت ۵۰۰ یورو وارد بازار شد که همین نسخه در نوت ۱۲ پرو پلاس است.
گوشیهای خوب زیادی در محدوده قیمتی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس قرار دارند و اگر این گوشی چشم شما را گرفته است، احتمالا به دنبال یکی از بهترین گوشیهای میان-رده موجود در بازار هستند. به همین دلیل، در رابطه با مدلهای معمولی نوت ۱۲ صحبت نمیکنیم. با این حال، اگر اندکی پایینتر بودن سرعت شارژ، طراحی براق و رزولوشن پایینتر دوربین برای شما اهمیت ندارد میتوانید با ۱۰۰ یورو کمتر، گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو را بخرید.
شیائومی ۱۳ لایت نیز با قیمت ورود به بازار ۵۰۰ یورو، گزینه مناسبی به نظر میرسد که دارای بریدگی دوربین سلفی کپسول مانند روی نمایشگر دالبی ویژن و مجهز به دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی و حسگر عمقی بینظیر ۸ مگاپیکسلی است. این گوشی با اسنپدراگون ۷ نسل یک کار میکند که CPU و GPU بسیار سریعتری در مقایسه با تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ به کار رفته در نوت ۱۲ پرو پلاس دارد. گذشته از اینها، شیائومی ۱۳ لایت، جمع و جورتر است و بنابراین، اگر عملکرد بسیار قوی و کیفیت بالای عکسهای سلفی را به جای شارژ ۱۲۰ واتی ترجیح میدهید، خرید گوشی موبایل شیائومی لایت ۱۳ به جای ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را به شما پیشنهاد میکنیم.
اگر مشکلی ندارید که کمی بیشتر خرج کنید، میتوانید گوشی پوکو F4 GT با قیمت ورود به بازار ۵۵۰ یورو را نیز در نظر داشته باشید. این گوشی مجهز به نمایشگری مشابه ولی تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل ۱ است که آن را برای گیمینگ بسیار مناسب میسازد. در واقع، این گوشی به طور تخصصی برای گیمینگ طراحی شده و دارای ۴ اسپیکر و شارژ سریع ۱۲۰ واتی است اما دوربینهای متوسطی دارد. در صورتی که گیمینگ را به عکاسی ترجیح میدهید، خرید پوکو اف ۴ جی تی را به شما توصیه میکنیم.
گوشی سامسونگ گلکسی A54 نیز با قیمت حدود ۵۰۰ یورو به بازار عرضه شده است و تنها گوشی هوشمند دارای امتیاز مقاومت محیطی IP67 در این بازه قیمتی محسوب میشود. این گوشی دارای نمایشگری مشابه از نوع AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و تراشه اگزینوس ۱۳۸۰ با عملکردی مشابه با مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ است و اگرچه دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی ندارد اما کیفیت عکسها و ویدئوهای آن نیز بسیار خوب است و دوربینهای ماکرو، اولتراواید و سلفی بهتری دارد. البته، سرعت شارژ A54 خیلی کمتر است. گذشته از این، سامسونگ حداقل تا ۴ سال آپدیتهای اصلی سیستم عامل و حداقل تا ۵ سال پچهای امنیتی را برای گوشيهای سری A خودش منتشر میکند که امتیاز مهمی برای کسانی محسوب میشود که میخواهند گوشی خود را برای مدتی طولانی نگه دارند.
سوالات پر تکرار
۱- قیمت گوشی شیائومی نوت ۱۲ پرو پلاس چند است؟
گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس با حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت در شهریور ۱۴۰۲ با قیمت حدود ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
۲- قیمت گوشی شیائومی نوت ۱۲ پرو ۱۲۸ گیگ چند است؟
گوشی شیائومی نوت ۱۲ پرو با حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایت در شهریور ۱۴۰۲ با قیمت حدود ۱۱ میلیون ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
جمعبندی
گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس یکی از جذابترین گوشیهای میان-رده موجود در بازار موبایل است که با ویژگیهایی مثل دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی، سرعت شارژ ۱۲۰ واتی، نمایشگر AMOLED دالبی ویژن با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و طراحی زیبا، اگر آن را با یک گوشی پرچمدار اشباه بگیرید، نمیتوان ایرادی به شما گرفت.
این گوشی بهبودهای قابل توجهی در مقایسه با نسل قبلی خودش یعنی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس نشان میدهد و این در حالی است که قیمت ورود به بازار دو گوشی، تقریبا مشابه است.
ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس با طراحی دلربای ساندویچ شیشه خودش، یکی از جذابترین گوشیهای میان-رده از نظر طراحی محسوب میشود. این گوشی نمایشگر خیلی خوبی نیز دارد که هیچ ایرادی به آن وارد نیست. اسپیکرهای ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس نیز عملکرد بسیار خوبی دارند و با داشتن قابلیت دالبی اتمز، تجربه دلپذیری از گوش دادن به موزیک، تماشای کلیپهای ویدئویی یا گیمینگ فراهم میآورند.
باتری ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس ۵۰۰ میلی آمپر ساعت بزرگتر از ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس است اما به دلیل ضعف در نگهداری شارژ در حالت استندبای، امتیاز تحمل باتری پایینتری در مقایسه با نسل قبلی خودش میگیرد و از این نظر در بین گوشیهای همقیمت، خیلی خوب نیست. با این حال، سرعت شارژ ۱۲۰ واتی این نقطه ضعف را تا حدی جبران میکند.
ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس با اندروید ۱۲ و رابط کاربری MIUI 14 از جعبه خارج میشود و با اینکه این رابط کاربری، قابلیتها جدید زیادی دارد، همه آنها در شیائومی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس وجود ندارند. در کل میتوان گفت که رابط کاربری برای کاربران قبلی شیائومی، بسیار آشنا به نظر میرسد.
ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس مجهز به تراشه مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ است که برتری زیادی در مقایسه با مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰ به کار رفته در نوت ۱۱ پرو پلاس نشان نمیدهد. پایداری پردازشی بالا یکی از نقاط قوت ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس محسوب میشود.
دوربین اصلی نوت ۱۲ پرو پلاس در حد کلاس پرچمدار است و با مجهز بودن به حسگر سامسونگ ۲۰۰ مگاپیکسلی، در شب یا روز، عکسها و ویدئوهای بسیار با کیفیتی میگیرد. دیگر دوربینها نیز عملکرد رضایتبخشی دارند.
در کل میتوان گفت که بررسی نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی نشان میدهد که این گوشی در کلاس میان-رده قابل احترام است اما رقبایی مثل شیائومی ۱۳ لایت، سامسونگ گلکسی A54 و پوکو اف ۴ جی تی نیز برای آن وجود دارند و شما باید با در نظر گرفتن اولویتهای خود (عکاسی، گیمینگ، استفاده بلند-مدت یا …) بهترین انتخاب را از میان آنها داشته باشید.
منبع:
gsmarena.com