خودروی الکتریکی
خودروی الکتریکی
خودروی الکتریکی ماشینهای EV برخلاف خودروهای هیبریدی که از ترکیب موتور الکتریکی و بنزینی در کنار هم بهره میبرند، تنها با موتور برقی کار میکنند.
این نوع از ماشینها، انرژی خود را با استفاده از یک موتور الکتریکی و باتریهای وابسته به آن تامین میکنند؛ باتریها، انرژی لازم برای سیستم محرکه موتور برقی و همچنین تجهیزات دیگر را تامین میکنند.
خودروهای برقی دارای قیمت به نسبت پایینی هستند و آسیبی به محیط زیست نمیرسانند، همچنین هنگام حرکت با این نوع از ماشینها، شما هیچ سر و صدایی را احساس نخواهید کرد.
ایراد بزرگ خودروهای الکتریکی
عیب بزرگی که در ماشین برقی میتوان به آن اشاره کرد، وابستگی صد در صد ماشین به باتری است که ظرفیت و چگالی آن با سوختهای طبیعی قابل قیاس نیست؛ امید میرود که با پیشرفت تکنولوژی این مشکل نیز برطرف شود.
تسلا و موفقیتش در تولید برقی ها
سال ۲۰۰۳ کمپانی تسلا، توسط مارک تارینینگ و ابرهارد (این دو نفر نقش بسیار مهمی در پیشرفت و شناختهشدن شرکت داشتند) در آمریکا تاسیس شد؛ نام این کمپانی از دانشمند مشهور، مخترع و مهندس برق «نیکولا تسلا» گرفته شده است.
چهار سال پس از تاسیس، آیلان ماسک که به عنوان یکی از ده شخصیت تأثیرگذار جهان شناخته شده است؛ مدیریت این کمپانی بزرگ را برعهده گرفت. مطالب مرتبط: دلایل محبوبیت ایلان ماسک
اهداف اصلی شرکت تسلا
این شرکت با هدف تولید محصولات برقی اسپرت و لوکس وارد دنیای خودروسازی شد و خود را به عنوان اولین تولیدکننده ماشین الکتریکی معرفی کرد. هر چند در حال حاضر تسلا به عنوان متفاوتترین شرکت تولید ماشین، اهداف بزرگتری در سر دارد؛ اما همچنان در تولید خودروهای برقی، حرف اول را میزند.
رودستر، اولین خودرو الکتریکی کمپانی تسلا
سال ۲۰۰۸، رودستر به عنوان اولین ماشین برقی شرکت تسلا تولید و در بازار جهانی عرضه شد. این محصول اسپرت مجهز به یک باتری یون لیتیومی است که در هر بار شارژ، مسافتی معادل ۳۲۰ کیلومتر را پشتیبانی کند.
رودستر به عنوان یک خودرو برقی و پاک، با شتاب صفر تا صد معادل 3.7 ثانیه توانست به سرعت و شتابی معادل شتاب ماشینهای اسپرت پرمصرف دست یابد.
مدل S، سدان برقی تسلا
تسلا پس از تولید محصول اسپرت برقی خود یعنی رودستر تصمیم گرفت که در قدم بعدی یک خودرو سدان خانوادگی الکتریکی تولید کند و در نتیجه مدل S تسلا را طراحی و روانه بازار کرد. این محصول بهعنوان یک اتومبیل کاربردی، دارای شتاب اولیه بسیار خوبی است و مسافت ۴۸۰ کیلومتر را با هر بار شارژ طی میکند.
یکی از اهداف بزرگ شرکت، تولید خودرو برقی با قیمت پایین بوده و با عرضه مدل S به این امر دست یافت. قیمت این نسخه، نصف رودستر است که در نتیجه این کمپانی بزرگ، بار دیگر در دنیا به محبوبیت بیشتری دست یافت.
نکته: جدیدترین نسل مدل تسلا S با نام S P 100D توانسته به عنوان حریفی قدرتمند برای لامبورگینی هوراکان پرفورمانته تبدیل شود. مطالب مرتبط: بررسی تسلا مدل S
تسلا مدل 3 ایمنترین خودرو آمریکا
جدیدترین نسل از محصولات تسلا، مدل ۳ است که در دستهبندی خودروهای سدان قرار دارد و توانایی پیمایش مسافتهای طولانیتر معادل ۸۳۰ کیلومتر را با هر بار شارژ کامل دارد. در این نوع از ماشینهای Tesla، باز هم قیمت به نصف مدل قبلی یعنی مدل S میرسد.
تسلا مدل ۳ مجهز به قالپاقهای آیرودینامیک است و قابلیت جدید عدم استفاده از سیستمهای تهویه هم در آن اضافه شده که مصرف باتری را تا حد زیادی پایین میآورد.
نکته مهم و قابل توجه این است که NHTSA (ادارهی ملی ایمنی و ترافیک بزرگراههای آمریکا)، مدل ۳ را یکی از ایمنترین خودروهای آزمایش شده توسط خود معرفی کرده است.
مدل X شاسی بلند لوکس برقی تسلا
اولین خودرو شاسی بلند لوکس برقی شرکت Tesla motors، مدل X است که به امکان مهم «رانندگی خودکار» مجهز است و از دو موتور در قسمت ابتدا و انتهایی خود بهره میبرد. تسلا X یک شاسی بلند کشیده است که در فاصلههای دور، ماشین کم ارتفاعی به نظر میرسد.
زمان رسیدن به سرعت ۱۰۰ در جدیدترین نسل از مدل X، تنها ۴.۷ ثانیه است. این مدل توانایی این را دارد که از هر شاسی بلند دیگری، بدون تولید هیچ صدایی پیشی بگیرد و با ماشینهایی همچون پورشه و لامبورگینی رقابت کند.
نکته مهم: برای این خودرو یک شارژر دیواری در نظر گرفته شده که در صورت درخواست خریدار عرضه میشود.
تسلا مدل Y
تسلا مدل Y را میتوان نسخه کراساووری نامید که اشتراکات فراوانی با مدل X و مدل ۳ دارد. این کراساوور برقی در حدود ۷۵ درصد با مدل ۳ مشابه است و این تشابهات بیشتر مرتبط با بخشهای داخلی و قوای محرکه است.
تسلا این خودرو را در حالت استاندارد در 2 ردیف صندلی به دست خریداران خود میرساند اما نسخه ۳ ردیفه (۷ نفره) آن نیز از اوایل سال ۲۰۲۱ برای خریداران تسلا در دسترس است. تسلا مدل Y در چهار پیکربندی مختلف روانه بازار میشود.
نسخه استاندارد این خودرو که دیفرانسیل جلو است در کمتر از ۶ ثانیه از سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. رنج مسافت قابل پیمایش با این خودرو ۳۷۰ کیلومتر به ازای یک بار شارژ است و برچسب قیمتی آن ۳۹ هزار دلار است.
نسخه دیگر که از پاییز ۲۰۲۰ برای علاقهمندان تسلا در دسترس است میتواند در کمتر از ۵.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و با یکبار شارژ ۴۸۲ کیلومتر را طی میکند. این خودرو از برچسب قیمتی ۴۷ هزار دلاری برخوردار است.
نسخه دیگر به سیستم انتقال قدرت تمام چرخ متحرک مجهز است و از دو موتور الکتریکی بهره میبرد. این نسخه با یکبار شارژ باتری ۴۵۰ کیلومتر مسافت را طی میکند و شتاب صفر تا ۱۰۰ آن برابر با ۴.۸ ثانیه است. این تیپ تسلا مدل Y با پرداخت ۵۱ هزار دلار به دست خریداران آن خواهد رسید.
دیگر نسخه مدل Y که با نام پرفورمنس شناخته شده و کارآمدترین نسخه نیز محسوب میشود از پاییز امسال در دسترس علاقهمندان است. تسلا مدل Y پرفورمنس در کمتر از ۴.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و رنج مسافت قابل پیمایش توسط آن ۴۵۰ کیلومتر است.
این خودرو پنجمین محصول تسلا محسوب میشود و تسلا امید دارد که مشابه با مدل ۳ بتواند از بازار فروش خوبی برخوردار شود.